Suka Dengan Blog ini Silakan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Tiny Book

Pengikut-Pengikut Saya ツ

Tutorial 12 Cara Nak Letak Gambar Dekat Favicon

on Thursday, July 12, 2012
Nak tahu x apa kegunaan favicon ??,senang saja contohnya mcm dalam gambar kat bawah ni tengok-tengok 


Ok anak panah kiri yang warna hijau tu,sebelom kawan2 uplod,dan anak panah kanan tu,selepas kawan2 uplod,ramai pengguna blog yang jarang letak gambar dekat favicon,selalunya nampak bentok B saja kalau tengok dalam blog..

Cara-caranya :

1.Pertama pergi ke laman web favicon dulu klik sini
2.Pilih object favicon seperti gambar di bawah ni


3.Lepas tu kawan2 boleh download apa yang kawan2 inginkan,tengok gambar di bawah ni


4.Lepas download,pergi dekat dashboard > layout > favicon dan uplod


5.Uplod gambar favicon,save dan lihat hasilnya !!

Harap-harap kawan2 faham lah ye tutorial yang saya buat ni,huhu,simple kan yang saya tunjokkan,hehe..



3 Orang Kuat Komplem:

Cahaya Qaseh said...

as salam... singgah... nice info..

salam ramadhan... ;))

Faizal @ Ejai said...

hehehe..tima kaseh cahaya kaseh..salam ramadhan jugak..hehe

Siti Hana said...

boleh tunjok cara naa letak gmbar kat klik tuh ta ? tq

Post a Comment